Sernik

Sernik » Sernik

Składniki

1 kg sera
1 i 1/2 szkl. cukru
1 cukier wanilinowy
5 jaj
1 budyń waniliowy
250 g margaryny (lub masła)
10 dag rodzynek

 

Wykonanie

Ser, cukier, cukier wanilinowy, margarynę, żółtka, budyń wszystko razem mielimy przy pomocy robota kuchennego na jednolitą masę. Osobno ubijamy pianę z białek ze szczyptą soli i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy wsypując sparzone rodzynki.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni.
Piekłam w blaszce o średnicy 24 cm.

Zdjęcia na tej stronie są moją własnością nie wyrażam zgody na ich rozpowszechnianie i wykorzystywanie bez mojej wiedzy i zgody.
Zdjęcia podlegają ochronie zgodnie z Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 luty 1994r DZ.U. 1994r Nr 24 poz.83 z późn.zm.
Facebook