Sernik wiedeński

Sernik » Sernik wiedeński

1,40 dag sera białego półtłustego
9 jajek
250 dag margaryny
35 dag cukru kryształu
1 cukier wanilinowy
1 mały budyń śmietankowy (40g)
20 dag rodzynek
6 dag płatków migdałowych
szczypta soli

 

Mielimy w malakserze jednocześnie ser, żółtka, budyń, cukier, cukier wanilinowy i miękką margaryną na gładką masę. Dodajemy rodzynki i migdały do sera - wszystko mieszamy łyżką. W osobnym naczyniu ubijamy 9 białek ze szczyptą soli na sztywną pianę. Po ubiciu dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Pieczemy 60 minut w temperaturze 195 stopni. Piekłam w blaszce o wymiarach 25x 41 cm.

Zdjęcia na tej stronie są moją własnością nie wyrażam zgody na ich rozpowszechnianie i wykorzystywanie bez mojej wiedzy i zgody.
Zdjęcia podlegają ochronie zgodnie z Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 luty 1994r DZ.U. 1994r Nr 24 poz.83 z późn.zm.
Facebook