Ciasteczka serowe z marmoladą

Ciasteczka » Ciasteczka serowe z marmoladą

Składniki

250 g sera białego półtłustego
250 g margaryny
250 g mąki pszennej
1/3 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
1 mały słoiczek marmolady
cukier puder do posypania

 

Wykonanie

Mąkę pszenną przesiewamy na stolnicę, dodajemy proszek do pieczenia, miękką margarynę i ser wszystko razem siekamy nożem. Zagniatamy ciasto i chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 3-5 mm i wycinamy przy pomocy szklanki lub kubka kółka. Na każde kółko dajemy po łyżeczce marmolady i zlepiamy jak pierogi. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Zimne posypujemy cukrem pudrem. Z podanej ilości składników upiekłam 30 sztuk ciasteczek.

Zdjęcia na tej stronie są moją własnością nie wyrażam zgody na ich rozpowszechnianie i wykorzystywanie bez mojej wiedzy i zgody.
Zdjęcia podlegają ochronie zgodnie z Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 luty 1994r DZ.U. 1994r Nr 24 poz.83 z późn.zm.
Facebook