Muffinki krówkowe

Muffinki » Muffinki krówkowe

Składniki suche

2 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru pudru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody

 

Składniki mokre

2 jajka
1 szkl. mleka
0/5 szkl. oleju
200 ml gotowej masy krówkowej

 

Wykonanie

Mąkę przesiewamy dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cukier puder i wszystko razem mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy trzepaczką całe jajka z mlekiem i olejem. Dodajemy suche składniki do mokrych, delikatnie mieszamy łyżką kilka razy tak aby składniki lekko się połączyły. Masa która powstanie powinna posiadać grudki. Napełniamy papilotki do wysokości ½ nakładamy po łyżeczce masy krówkowej na masę dajemy jeszcze łyżeczkę ciasta. Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 190 stopni. Z podanej ilości składników wychodzi 12 sztuk muffinek.

Zdjęcia na tej stronie są moją własnością nie wyrażam zgody na ich rozpowszechnianie i wykorzystywanie bez mojej wiedzy i zgody.
Zdjęcia podlegają ochronie zgodnie z Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 luty 1994r DZ.U. 1994r Nr 24 poz.83 z późn.zm.
Facebook