Muffinki krówkowe
Muffinki » Muffinki krówkowe
Składniki suche
2 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru pudru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
Składniki mokre
2 jajka
1 szkl. mleka
0/5 szkl. oleju
200 ml gotowej masy krówkowej
Wykonanie
Mąkę przesiewamy dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cukier puder i wszystko razem mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy trzepaczką całe jajka z mlekiem i olejem. Dodajemy suche składniki do mokrych, delikatnie mieszamy łyżką kilka razy tak aby składniki lekko się połączyły. Masa która powstanie powinna posiadać grudki. Napełniamy papilotki do wysokości ½ nakładamy po łyżeczce masy krówkowej na masę dajemy jeszcze łyżeczkę ciasta. Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 190 stopni. Z podanej ilości składników wychodzi 12 sztuk muffinek.