Miodownik z kremem

Miodownik » Miodownik z kremem

Składniki

Ciasto

3 szkl. mąki
1 jajko
10 dag margaryny
2 łyżeczki sody
8 łyżek miodu
3 łyżki cukru pudru
szczypta cynamonu
1 cukier wanilinowy

 

Masa

1 duża paczka biszkoptów
2 paczki Delicji wiśniowych
1 kostka masła
125 g margaryny
1 gotowy krem wanilinowy
1 mała puszka masy krówkowej
1 duży słoik powidła śliwkowego
2 tabliczki białej czekolady

 

Wykonanie

Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy sodę, roztopioną margarynę i pozostałe składniki wszystko razem mieszamy i wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na trzy części i każdą pieczemy 25 min. temp. 180 stopni. Piekłam w blaszce o wymiarach 25x40 cm.

Na pierwszy placek nakładamy 2/3 powidła śliwkowego na to układamy biszkopty i przykrywamy kremem waniliowym Dr. Oetkera (zrobionym wg. przepisu na opakowaniu).
Drugi placek smarujemy pozostałym powidłem i tą stroną kładziemy na krem waniliowy. Ucieramy kostkę masła z masą krówkową i nakładamy połowę tej masy na drugi placek. Na masie układamy Delicje i przykrywamy resztą masy krówkowej, kładziemy trzeci placek.

Na wierzch robimy polewę z białej roztopionej czekolady, dowolnie dekorujemy.

Zdjęcia na tej stronie są moją własnością nie wyrażam zgody na ich rozpowszechnianie i wykorzystywanie bez mojej wiedzy i zgody.
Zdjęcia podlegają ochronie zgodnie z Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 luty 1994r DZ.U. 1994r Nr 24 poz.83 z późn.zm.
Facebook