Wafel z galaretką cytrynową

Wafel » Wafel z galaretką cytrynową

1 wafel
250 ml kwaśnej śmietany 18%
¾ szkl. cukru kryształu
250 g margaryny
1 galaretka cytrynowa

 

Rozpuszczamy cukier w śmietanie podgrzewając na małym ogniu, gdy się całkiem rozpuści dodajemy pokrojoną miękką margarynę, wszystko zagotowujemy na końcu wsypujemy galaretkę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się. Lekko przestudzoną masą przekładamy wafel, owijamy w papier i woreczek foliowy, dajemy do lodówki aby galaretka mocno stężała (na górę wafla dobrze jest położyć jakieś ciężkie rzeczy z lodówki). Najlepiej smakuje na drugi dzień.

Zdjęcia na tej stronie są moją własnością nie wyrażam zgody na ich rozpowszechnianie i wykorzystywanie bez mojej wiedzy i zgody.
Zdjęcia podlegają ochronie zgodnie z Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 luty 1994r DZ.U. 1994r Nr 24 poz.83 z późn.zm.
Facebook