Rafaello

Ciasta bez pieczenia » Rafaello

Składniki

1 litr mleka
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 budyń waniliowy (64g)
1 cukier wanilinowy
30 dag wiórek kokosowych
3 paczki solonych krakersów (Lajkonik 3x180g)
1 szklanka cukru kryształu
2 żółtka
250 g margaryny (lub masła)

 

Odlewamy 1 i 1/2, szklanki mleka i dodajemy do niej obie mąki, cukier i cukier wanilinowy, budyń, żółtka i 10 dag wiórek kokosowych - wszystko mieszamy tak długo aż się cukier rozpuści. Pozostałe mleko zagotowujemy, następnie wlewamy masę jajeczną - gotujemy budyń. Ucieramy margarynę na puszystą masę dodając stopniowo budyń oraz 15 dag wiórek kokosowych. Blaszkę wykładamy folią spożywczą na której układamy krakersy. Na krakersy wykładamy masę - robimy w ten sposób 4 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na noc do lodówki.
Rafaello robiłam w blaszce o wymiarach 25x36cm.

Zdjęcia na tej stronie są moją własnością nie wyrażam zgody na ich rozpowszechnianie i wykorzystywanie bez mojej wiedzy i zgody.
Zdjęcia podlegają ochronie zgodnie z Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 luty 1994r DZ.U. 1994r Nr 24 poz.83 z późn.zm.
Facebook